JOH ontmoet elkaar vrijwel iedere maand voor een excursie, lezing of discussie waarbij na het formele deel altijd wordt afgesloten met een informeel diner. In de zomer staat één informele activiteit op de agenda. Over het algemeen vinden de activiteiten plaats in Den Haag en omgeving. Zeker één keer per jaar verlaten wij Den Haag om een andere wereldstad te bezoeken tijdens de jaarlijkse studiereis. De afgelopen jaren zijn Hamburg, Londen, Istanbul, Valencia en Berlijn bezocht.

Komende bijeenkomsten

 • Er zijn op dit moment geen geplande bijeenkomsten.

Archief

 • Maart: Locatie bezoek Nieuw Kijkduin

  maart 2022

  Afgelopen donderdag (10 maart 2022) is de JOH op bezoek geweest bij het project Nieuw Kijkduin in Den Haag van FRED Developers. Bas van der Peet heeft namens FRED Developers een interessante presentatie gegeven over o.a. de verwerving van de locatie, en wat ontwikkelen op deze specifieke locatie voor uitdagingen met zich mee heeft gebracht (primaire waterkering en samenkomst van twee natura 2000 gebieden). Daarnaast heeft Frank Hendriks namens TconcepT een toelichting gegeven op de stedenbouwkundige visie en heeft oud JOH-lid Sebastiaan Jansen partner bij KOW een presentatie gegeven over de architectonische ambitie en uitdagingen die het project met zich mee heeft gebracht. Met deze ontwikkeling wordt Kijkduin weer een prachtige badplaats met hoogwaardige woningen, horeca en retail.

 • Juli: zomer activiteit

  juli 2021

  Als het mag gaan we dit jaar met de zomer activiteit met elkaar naar de toekomst kijken omdat corona achter ons ligt.

 • Juni bouwplaats bezoek

  juni 2021

  Met een beetje geluk kunnen we in Juni weer als groep afspreken en kunnen we de online besprekingen achter ons laten en eens in de klei staan. Meer informatie volgt

 • Zomer: persoonlijke ontwikkeling

  juni 2021

  Elk jaar besteden we een bijeenkomst aan persoonlijke ontwikkeling. We gaan dit ook dit jaar proberen te organiseren. We willen dit echter alleen offline doen, dus het is nog erg onzeker wanneer dit zal gaan zijn. Mocht de overheid dit toelaat zal deze bijeenkomst in het programma gevoegd worden.

 • Mei - ontbijtsessie

  mei 2021

  OOk dit jaar gaan we ons best doen om een interessant persoon bij de ontbijtsessie te betrekken. We zijn in gesprek met een persoon die op gemeentelijk niveau veel invloed heeft. Omdat we nog ingesprek zijn kunnen we nog niet een naam bekend maken. In januari zal er een programma update komen

 • Mei: ontbijtsessie Martijn Balster (onder voorbehoud)

  mei 2021

  voor mei zijn we aan het bespreken of we de afspraak die we in 2020 gepland hadden in 2021 echt kunnen laten doorgaan. Meer informatie volgt nog

 • April: omgevingswet / Wetenschap

  april 2021

  meer informatie volgt nog

 • Maart - omgevingswet

  maart 2021

  Voor maart zijn we een bijeenkomst aan het organiseren die in het teken staat van de omgevingswet. Deze zal waarschijnlijk in juli 2021 worden ingevoerd. Wat gaat deze wet veranderen tov wat we gewend waren?

 • Februari - branding en placemaking

  februari 2021

  In deze bijeenkomst gaan we in waarom branding en placemaking gebruikt wordt. We hebben twee zeer interessante sprekers uitgenodigd die ons kunnen bijpraten over branding en placemaking van verschillende projecten op de binkhorst. Het programma wordt een week voor de bijeenkomst bekend gemaakt.

 • Januari - Houtbouw

  januari 2021

  Hout is trending maar vooral noodzakelijk. Wij hebben deze avond een volledig programma voor jullie waarbij de NIBC bank ons zal vertellen over het investeren in houtbouw projecten. Daarnaast zullen we ingaan op de aandachtpunten van houtbouw tov de bouwmethodes die we gewend zijn. Naar alle waarschijnlijkheid zal deze bijeenkomst ook online zijn. Eind december zal een update over deze bijeenkomst geschreven worden

 • December - Kerstdiner

  december 2020

  Dit jaar is kerst anders dan andere jaren. Helaas geen gezellige lange tafel waar mooie verhalen aan verteld worden. Dit jaar thuis, maar niet alleen. Wij laten bij de leden een mooi pakket bezorgen van een haags top restaurant. Jullie worden per mail geinformeerd over hoe de aanmelding zal verlopen.

  • Foto bijeenkomst
 • November - Smart mobility

  november 2020

  De bijeenkomst voor november wordt online georganiseerd. We hebben samen met Heijmans en We Drive Solar (https://www.wedrivesolar.nl/) een online event georganiseerd. Hierbij zullen we ingaan op slimme mobiliteitsoplossingen in binnenstedelijk ontwikkelingen. Bij de ontwikkeling van het Energiekwartier in Den Haag door Heijmans waren strenge eisen gesteld voor het parkeerbeleid door de Gemeente. Tijdens deze online bijeenkomst zal Heijmans ons meenemen in de afwegingen en oplossing voor het parkeerprobleem. https://www.woneninenergiekwartier.nl/nieuws/deelauto-we-drive-solar/ Omdat het een online bijeenkomst is zal deze eerder aanvangen dat jullie gewend zijn. Om 17.00uur zal er gestart gaan worden. Door de restricties van de overheid zal er niet aansluitend een diner georganiseerd worden.

 • Oktober - Geannuleerd

  oktober 2020

  Helaas door de aangescherpte richtlijnen van de overheid hebben we de oktober bijeenkomst moeten annuleren.

 • September - ALV

  september 2020

  Tijdens de ALV blikken we terug op het afgelopen jaar en kijken we naar het komende jaar. We presenteren hier de thema's waaromheen een mooi programma georganiseerd gaat worden. Na de ALV zullen ook alle bijeenkomsten ingepland gaan worden. Tijdens de ALV nemen we afscheid van Pasquale van Vliet en Sander Geurtsen. Het huidige bestuur zal ook twee nieuwe bestuursleden voordragen. De bijeenkomst zal zoals eerdere jaren bij de Prael georganiseerd worden. Het exacte programma word vlak voor de bijeenkomst gemaild.

 • Juli - Zipline

  juli 2020

  Helaas hebben we dit jaar een aantal bijeenkomsten moeten annuleren door de Covid-19 maatregelen. In juli was onze eerste bijeenkomst weer met in acht neming van alle maatregelen. Om de leden weer wat spanning te laten beleven wijn we naar de meeste unieke Zipline gegaan. De Zipline op de Pier gaat over een afstand van 350 meter uit de top van de Bungy Toren, met een snelheid tot 70 km/u langs het reuzenrad, over zee en strand eindigt boven de terrasjes van de Pier. Na de sensationele activiteit zijn we gaan BBQen op het strand en hebben we bijgepraat over de lastigheden en de mogelijkheden van alle maatregelen.

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Mei - Pubquiz

  mei 2020

  Door de covid-19 maatregelen hebben we al onze bijeenkomsten geannuleerd. Om toch in contact met elkaar te blijven hebben we een online-pubquiz georganiseerd. Makkelijke en moeilijke vragen over het Haagse Vastgoed kwamen voorbij. Joeri had aan het einde van de quiz de meeste vragen goed en ging ervandoor met de eerste prijs: een beeld van Haagse Harrie.

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Mei bijeenkomst

  mei 2020

  UPDATE (18-03-2020): Door het corona Virus hebben we tijdelijk alle bijeenkomsten geannuleerd. We kondigen via de mail en via de website aan wanneer de bijeenkomsten weer ingepland worden Groeten Het bestuur ------------- De ontbijtsessie zal dit jaar zijn met de Haagse Wethouder Martijn Balster. Hij is onlangs Wethouder geworden en heeft de gebiedsontwikkeling van regio Zuid/West in zijn portefeuille zitten. Met hem gaan we in gesprek om over bijvoorbeeld de gebiedsontwikkeling van onder andere Den Haag. Het verdere programma wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. Het ontbijt start om 8.30 en duurt tot circa 10.00. De locatie is nog niet bekend.

  • Foto bijeenkomst
 • April bijeenkomst

  april 2020

  UPDATE (18-03-2020): Door het corona Virus hebben we tijdelijk alle bijeenkomsten geannuleerd. We kondigen via de mail en via de website aan wanneer de bijeenkomsten weer ingepland worden Groeten Het bestuur ------------- April zal in het teken staan van persoonlijke ontwikkeling. Deze bijeenkomst wordt op dit moment nog voorbereid. Zo snel mogelijk zal er meer informatie gegeven worden.

 • Maart bijeenkomst

  maart 2020

  UPDATE (18-03-2020): Door het corona Virus hebben we tijdelijk alle bijeenkomsten geannuleerd. We kondigen via de mail en via de website aan wanneer de bijeenkomsten weer ingepland worden Groeten Het bestuur --------- Hout. De ASN bank en KOW nemen ons mee in de nieuwe wereld van houtbouw. De ASN bank zal ons meer vertellen over hoe een bank tegen de financiering van de houtprojecten aan kijkt en KOW zal ons meenemen is de mogelijkheden van houtbouw in CLT.

 • Februari bijeenkomst

  februari 2020

  Nooit gebouwd in Den Haag. Samen met een gids van het Haags historisch museum gaan we een wandeling maken door het centrum van den haag om te zien wat voor plannen er in de geschiedenis zijn ontwikkeld maar die nooit gerealiseerd zijn.

  • Foto bijeenkomst
 • Nieuwjaarsborrel 2020

  januari 2020

  De nieuwjaarsborrel van de JOH is in stijl gevierd bij de Gouden Ton op de Denneweg. Onder begeleiding van Jasper Hoogerdijk werden we geintroduceerd, uitgedaagd en vermaakt in de wondere wereld van de heerlijke wijnen. Gedurende de proeverij zijn we verwend met hapjes van Bouzy. Traditioneel hebben gestoost op het nieuwe jaar, deze zal uitdagend worden maar hopelijk vooral succesvol! We danken Jasper van de Gouden Ton voor zijn fantastische wijnproeverij!

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Kerstdiner

  december 2019

  Ter afsluiting van het jaar hebben we vorige week vrijdag een geslaagd Kerstdiner gehouden met de leden van Jong Onroerend Goed Den Haag en Haagse Vastgoed Kring op het kantoor van #Local. We kijken terug op een geslaagd jaar met leerzame en inspirerende evenementen. Wij danken #Local Den Haag voor het verzorgen van de prachtige locatie. Daarnaast danken we Thijs en zijn team van #FabriqueCulinaire voor de culinaire lekkernijen. #Architectuur #Vastgoed #Ontwikkeling #netwerk

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Hotel visie Den Haag

  november 2019

  Nederland groeit als toeristische bestemming. Recent heeft de internationale ‘iconische’ reisgids Lonely Planet Nederland getipt, wat een verdere groei zal stimuleren. Deze groeitrend is een belangrijke economische boost voor Den Haag en haar ondernemers. Den Haag wil deze groei faciliteren en o.a. ruimte bieden aan nieuwe hotelontwikkelingen. Tijdens de avond zal een beleidsmedewerker van de gemeente Den Haag hier op ingaan. Daarnaast zal directeur The Hague & Partners toelichten hoe zij de stad Den Haag in binnen –en buitenland strategisch promoten. Tot slot zal eigenaar en bedenker van hotelconcept The Collector ingaan op zijn visie van dit lifestyle boutique hotel dat binnenkort in het centrum wordt geopend. De bijeenkomst vindt plaats in het boutique hotel Indigo The Hague, een bijzonder en voormalig gebouw van de Nederlandse Bank.

  • Foto bijeenkomst
 • Projectbezoek SoZa

  oktober 2019

  Afgelopen week waren we te gast bij Jac Huijsmans van MRP Development. Jac heeft ons meegenomen in de nieuwe ontwikkelingen op het voormalig ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SOZA). Mooi om te zien hoe hightech start-ups naast maatschappelijke organisaties in één pand ondergebracht zitten waar ook statushouders gevestigd zijn. In de komende 5 jaar zal dit gebied omgevormd worden naar het Central Innovation District, het economisch en innovatieve hart van Den Haag. https://soza-denhaag.nl/

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Haags Vastgoed Volleybaltoernooi

  juli 2019

  Dit jaar vond het eerste Haags Vastgoed Volleybaltoernooi plaats. Samen met HVK ontstond er een spannende strijd tussen de verenigingen. Die werd afgesloten met een lekker drankje. Een succesvolle JOCUP! Reserveer volgend jaar alvast in je agenda, introducees zijn welkom!

  • Foto bijeenkomst
 • Studiereis Moskou

  mei 2019

  Afgelopen week vond de jaarlijkse studiereis van de JOH & HVK plaats, editie Moskou dit keer! We bezochten het Moscow Planning Institute, de Neva Towers en uiteraard het Kremlin. Daarnaast waren we te gast op de ambassade, waar ambassadeur Renée Jones-Bos een uniek inkijkje gaf in de complexiteit van de Nederland-Rusland relatie. Dank aan alle sponsoren: Constructie-adviesbureau S3 b.v. | Dura Vermeer | FDJ Advocaten | Van der Feltz advocaten | Stebru | MKB Accountancy | Zondag Ontwikkeling | UrbanSync | Van Wilsum Van Loon Architectuur en Stedenbouw en dank aan de Reiscommissie!

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Kennisontbijt met Daan van der Vorm

  mei 2019

  Vanochtend mochten wij ontbijten met Daan Van der Vorm. Zijn tip voor de toekomstige eindbazen: Spring op tafel, Maak het verschil en Blijf leren! Daan dank voor je inspiratie! Pels Rijcken en Jos Verburg dank voor de gastvrijheid!

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Projectbezoek Rise Residence

  april 2019

  Deze keer zijn we te gast bij de high-end ontwikkeling ‘Rise Residence’ van De Maese Een exemplarische na-oorlogse transformatie van een Le Corbusier-geïnspireerd kantoorpand uit 1965 van Piet Zanstra, pal om de hoek van het Gemeentemuseum. In ‘Rise Residence’ bevinden zich na de transformatie (die bijna gereed is) 21 ruime appartementen in het hoge segment, met woonoppervlaktes variërende van 100 tot 200m2. Tijdens de rondleiding konden we een kijkje nemen in het unieke penthouse dat bovenop het gebouw wordt gerealiseerd: een 300m2 groot appartement met enorm dakterras en alzijdig zicht op de skyline van Den Haag en Scheveningen.

  • Foto bijeenkomst
 • Persoonlijke ontwikkeling

  maart 2019

  Hoe communiceer je effectief onder druk? Confronterende, leerzame en geslaagde workshop van Rob Rijk. Ellen Struijk dank voor de organisatie! Iris Smit en BarentsKrans hartelijk dank voor de gastvrijheid. #Youngprofessionals #JOH #PersoonlijkeOntwikkeling #BoksenalsMetafoor #StretchZone

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Mall of the Netherlands & het Nederlandse winkellandschap

  februari 2019

  Dit jaar stond Valentijnsdag niet in het teken van de liefde, maar in het teken van liefde voor winkelen! Dit deden we door een bezoek aan de Mall of the Netherlands. Het eerste winkelcentrum van wereldklasse in Nederland wordt een overdekt shopwalhalla met 230 winkels. Je vindt er alles wat je nodig hebt en veel meer. Terwijl je op het puntje van je bioscoopstoel zit tijdens de nieuwste blockbuster, letten wij op je boodschappen. In een gekoelde kluis. Wat dacht je van de waanzinnige wereldkeuken van Fresh!, de nieuwe vers-markt?

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Nieuwjaarsbijeenkomst

  januari 2019

  2019 is begonnen en daar toasten wij op en wel met jenever! Dit jaar doen we dat samen met de HVK !

  • Foto bijeenkomst
 • Kerstdiner

  december 2018

  Woensdag 19 december waren wij ] te gast bij het Deense restaurant BOG, waar we aanschuiven voor een spectaculair new nordic kerstdiner.

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Legoland

  november 2018

  Scheveningen Bad staat aan de vooravond van grote veranderingen. De gemeente Den Haag investeert in de badplaats bekend om haar fameuze boulevard om het aantrekkelijker te maken voor bewoners, ondernemers en bezoekers. De plannen van de gemeente worden onder andere vorm gegeven in het programma ‘De Kust Gezond’. De Noord- en Middenboulevard, de strandopgangen en belangrijke straten en pleinen krijgen een nieuwe inrichting, met als doel om van Scheveningen een badplaats te maken die niet alleen in de zomer maar vier seizoenen per jaar aantrekkelijk is. Het plan van SENS voor de herontwikkeling van de Vitalizee-locatie sluit naadloos aan op de ambities van de gemeente Den Haag. SENS ontwikkelt in opdracht van de gemeente Den Haag een nieuw gebouw aan de boulevard van Scheveningen met daarin een Legoland Discovery Centre en diverse bijpassende horecagelegenheden. Het is de ambitie van Merlin Entertainments – het moederbedrijf van Legoland – om in de zomer van 2019 de deuren van Legoland te openen. Met dit Legoland Discovery Centre verwelkomt Den Haag het zesde Legoland Discovery Centre van Europa, na eerdere openingen in steden als Berlijn, Manchester en Istanboel. De verwachting is dat er zo’n 350.000 bezoekers de locatie jaarlijks zullen bezoeken. Zij zijn samen goed voor zo’n 7 tot 10 miljoen euro extra omzet en 45 tot 65 nieuwe banen in het gebied. Den Haag (Scheveningen) is blij met de nieuwe bezoekers: opa’s en oma’s, ouders en natuurlijk heel veel kinderen. Er is horeca op de begane grond en eerste verdieping – met een heerlijk zonnig terras met uitzicht op de boulevard en de golven. Onder de grond is de geweldige, interactieve kinderwereld met maar liefst 1.000.000.000 Lego-steentjes.

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • The Green village

  oktober 2018

  Samen met de HVK waren wij te gast bij de TU Delft, en kregen we een rondleiding door The Green Village. The Green Village is een proeftuin voor duurzame innovaties, een openluchtlaboratorium voor experimenten met nieuwe technologieën voor de woon- en leefomgeving. We trapten de dag af met een borrel bij Café X, het gloednieuwe cafe op de campus van de TU Delft. Hier hadden we tijd voor een drankje, en konden we ook weer even bijpraten met de collega’s van de HVK. Na de rondleiding over The Green Village sloten we de dag af met een waling diner bij Huszar.

  • Foto bijeenkomst
 • JO-NL seminar

  september 2018

  Afgelopen vrijdag kwamen 150 jonge vastgoedprofessionals kwamen samen in De Rotterdam voor het 2de JO-NL seminar. Onder leiding van Andre Kuipers stegen wij tot grote hoogte, wij kijken terug op een geslaagde dag! Dank aan de organisatie: Sebastiaan Jansen, Judith Fledderus, Coen van Schaijk, Vera Hartkamp en Anne Wagenmakers. En dank aan de sponsoren die dit mogelijk hebben gemaakt: @Stebru, Gemeente Rotterdam, Wijn & Stael Advocaten N.V. , Royal BAM Group nv, TW3 Strategie Marketing Makelaardij B.V., Van der Heijden bouw en ontwikkeling , Dura Vermeer, Van der Feltz Advocaten en BuzzMaster Foto: Freyr van den Assem

  • Foto bijeenkomst
 • Algemene Ledenvergadering

  september 2018

  Dit jaar vond de Algemene Ledenvergadering plaats bij de Prael in Den Haag. We kregen een rondleiding en werden geïnspireerd door de wijze waarop de Prael mensen helpt die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. De nieuwe stadsbrouwerij van Den Haag! We sloten een mooi jaar af! Joris Burggraaff, Maarten Thewissen en Karin van Dijk blijven nog een jaar bestuur en Sander Geurtsen komt ons komend jaar versterken! Het komend jaar hebben wij de volgende speerpunten: Het voortzetten van kwalitatieve bijeenkomsten: inhoudelijke kennissessies, persoonlijke ontwikkeling, projectbezoeken en inspirerende ontbijtsessies. En het groei van het aantal leden! Lijkt het je leuk om met mede young professionals maandelijks je netwerk te versterken? Kom een keer langs! meer info: info@johinside.nl

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Zomeractiviteit Blokarten

  juni 2018

  Ook dit jaar sloten we het jaar af met weer een zomers en sportief programma samengesteld op en rond het strand! Op strand van Hoek van Holland gingen we blokarten, beachvolleyballen en sloten we af met een fijne bbq!

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Provada

  juni 2018

  Ook tijdens de Provada 2018 was JOH goed vertegenwoordigd. Er waren dit jaar drie officiële netwerkactiviteiten waar we aan deelnamen: het Haags bakkie georganiseerd door de metropoolregio Rotterdam Den Haag, een JO-NL borrel gesponsord en georganiseerd op de stand van Volker Wessels en de traditionele JOH/HVK borrel gesponsord door Ballast Nedam.

 • Ontbijten met Annet Bertram

  mei 2018

  Tijdens een lekker ontbijtje kwam Annet Bertram vertellen over haar inspirerende carrière. We waren te gast bij Twynstra Gudde. Annet Bertram was sinds 2007 gemeentesecretaris bij de gemeente Den Haag. Sinds 1 april 2015 combineerde zij de functie van gemeentesecretaris met de SG functie van de metropoolregio Rotterdam-Den Haag waar zij verantwoordelijk was voor de nieuwe investeringsstrategie. Eerder was Bertram onder andere directeur-generaal Wonen, plaatsvervangend DG Wonen en directeur Reken- en Administratie Centrum bij het toenmalige ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. Zij studeerde Sociologie en Rechten aan de universiteit in Leiden. De opdracht aan de nieuwe directeur-generaal is drieledig. Ten eerste: leiding geven aan het Rijksvastgoedbedrijf, de vastgoedorganisatie van en voor de Rijksoverheid, verantwoordelijk voor het beheer en de instandhouding van de grootste en meest diverse vastgoedportefeuille van Nederland, in samenwerking met markt en medeoverheden. Als tweede: verder vormgeven en uitbouwen van de rijksvastgoedportefeuillestrategie gecombineerd met een investeringsontwikkeling gegeven gezamenlijke opgaven van (mede)overheden en (metropool)regio's. En verder vervult Bertram namens de secretaris-generaal van het ministerie van BZK de gedelegeerd eigenaarrol voor de shared service organisaties die voor nagenoeg alle ministeries de bedrijfsvoering verzorgen.

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Studiereis Frankfurt

  mei 2018

  Ook dit jaar gingen we op studiereis met HVK. We hadden en fantastisch programma en het waren drie mooie dagen. In frankfurt am Main, dar musst du sein! We waren te gast bij de Europese Centrale Bank. Hier kregen we uitleg over het werk van de ECB en een rondleiding door dit bijzondere gebouw. Vervolgens sponsorde Local een zonnige borrel met uitzicht over Frankfurt. De volgende ochtend startte we met een lezing van Jones Lang LaSalle over de markt van Frankfurt. Hierna kregen we een rondleiding van een gids door Neue Altstadt. De lunch was op spectaculaire hoogte in de Main Tower gesponseerd door van Loon en Zondag. Smiddags waren we te gast bij CBRE waar we een lezing kregen over de ontwikkeling van hoogbouw in Frankfurt. De laatste dag kregen we een rondleiding rondom Frankfurt op de fiets.

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • De communicatiegeheimen van Obama

  april 2018

  Met de lente in de lucht de perfecte tijd om nader invulling te geven aan het speerpunt persoonlijke ontwikkeling. Daarom kregen wij in april de training ’De communicatiegeheimen van Obama’. Hoe communiceer je krachtig en zodanig dat anderen naar je luisteren? Hoe breng je kritiek waar mensen blij van worden? Wat zijn de communicatiegeheimen van Bill Clinton, Johan Cruyff, David Letterman en Barack Obama. Kortom, communiceren met impact! De workshop werd verzorgd door Gijs Weenink van de DebatAcademie. Gijs is gepokt en gemazeld, heeft al zo’n 25.000 mensen getraind in communicatie- en beïnvloedingstechnieken, en leidde meer dan 2.500 lagerhuisdebatten.

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Ministerie van Buitenlandse Zaken

  maart 2018

  In maart waren wij te gast bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Bastiaan Roon, Marianne Phernambucq en Leone Vrieling namen ons mee in de unieke wereld van de Nederlandse ambassades en consulaten: • Hoe waardeer je bijvoorbeeld een ambassade in Dhaka? • Hoe gaat het ministerie om met duurzaamheid? • En wat te doen met leegstand en politieke gevoeligheid? De directie Huisvesting Buitenland van het ministerie van Buitenlandse Zaken is verantwoordelijk voor het beheer van ca. 300 Ambassades, Consulaten-Generaal en residenties verspreid over de wereld. Aan de hand van een aantal korte uitdagende casussen krijgen wij meer zicht op de vastgoedportefeuille van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Wij waren te gast in het gebouw aan Rijnstraat 8 in Den Haag. Vorig jaar kregen wij hier nog een rondleiding over de bouw van de BAM, nu kregen wij een speciale tour langs de bijzondere kunstwerken in het gebouw. Aansluitend aten wij een hapje bij Madame Moustache

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Energietransitie in Den Haag

  februari 2018

  Samen met de HVK organiseerden we een inhoudelijke bijeenkomst rondom het actuele thema energietransitie. Op een plek die meer als toepasselijk is keken we -samen met de gemeente- vooruit op het 'Haags Energieakkoord' en de toepassing in de praktijk. De gemeente Den Haag heeft een ambitieuze doelstelling. In 2040 moet de hele stad 100% duurzaam zijn. Niet alleen de nieuwbouw, maar ook alle bestaande bouw! Een ambitie met een enorme impact op de stad. En in een stad die afhankelijk is van aardgas voor haar warmte, zullen ook nu al enorme stappen moeten worden gemaakt om deze deadline te halen. Wij (HVK en JOH) waren uitgenodigd door de gemeente om mee te denken in hoe we hier nu al mee aan de slag kunnen. Dit deden we in de fabriek waar nu nog een groot gedeelte van de Haagse warmte wordt geproduceerd, de Electriciteitsfabriek. Het grootste deel van het industriële complex is nog altijd in gebruik als elektriciteitscentrale ondanks het feit dat het complex inmiddels geheel door de stad is ingebouwd. In het leegstaande deel van het gebouw is ruimte voor artistieke producties. De turbinehal heeft een vloeroppervlak van ruim 2500 vierkante meter en is pakweg 35 meter hoog. Tot 2023 verstookt Uniper hier gas om de stadsverwarming te voorzien van warmte. Voor die einddatum moet er een duurzaam alternatief zijn. Het transitievraagstuk vraagt om intensieve samenwerking van alle betrokken partijen. Om hieraan invulling te geven, heeft de gemeente Den Haag het initiatief genomen tot een uitvoeringsgerichte alliantie in de vorm van een ‘Haagse Energiealliantie’. Inzet is om in aanloop naar een Haagse Energietop in februari 2018 te komen tot een Haags Nieuw Energieakkoord: concrete afspraken over invulling van de energietransitie van de gebouwde omgeving in Den Haag. Maar de vertaling naar initiatieven en projecten is onder meer aan ons! Gespreksleider was Floris de Groot van APPM Management Consultants. De presentaties werden ingevuld door onder andere de Gemeente Den Haag (Martin Andriessen – Programmadirecteur Energietransitie) en Bureau Overmorgen (Coen Bernoster).

  • Foto bijeenkomst
 • JOH Nieuwjaarborrel Van Kleef

  januari 2018

  2018 is weer een feit! Een mooi moment dus om terug te kijken op een jaar ‘waarin het eindelijk weer aantrok’, maar zeker ook om vooruit te blikken op nieuwe uitdagingen die voor ons liggen. Gezamenlijk proosten we tijdens de JOH nieuwjaarsborrel! En hoe kan dat beter dan onder het genot van authentiek Haags levenswater? We waren te gast bij de Haagse distilleerderij Van Kleef, waar al sinds 1842 Haagse jenevers en bitters worden geproduceerd. Na een rondleiding door de distilleerderij konden we het assortiment jenevers, likeuren en overige dranken proeven, ondersteund door kleine bijpassende happen.

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Hotel Des Indes

  december 2017

  We kregen een rondleiding krijgen door dit bijzondere hotel in het centrum van Den Haag. Om vervolgens uitgebreid te genieten van een heerlijk kerstdiner. Het hotel dat ooit als Stadspaleis werd gebouwd heeft een rijke geschiedenis. Hotel Des Indes verwelkomt al 136 jaar lang gasten, waaronder leden van koninklijke huizen en beroemdheden, en biedt elegantie en grandeur in het hart van Den Haag. Het stadspaleis is gebouwd door Baron van Brienen van de Groote Lindt, een persoonlijk adviseur van koning WIllem III die vaak in Den Haag verbleef. De baron kocht drie huizen op de plek van het Lange Voorhout en de Vos in Tuinstraat en liet deze slopen. Op deze plaats liet hij voor de som van 150.000 gulden een paleis bouwen door de architect Arend Roodenburg. De baron wilde een paleis hebben in het Haagse om daar feesten te kunnen geven. Het huis beschikte over een riant binnenhof, stallen, bedienden en privéverblijven en een prachtige balzaal. Men kon door de huidige entree met de koets naar binnen rijden, en dan kon de koets in de rotonde, waar nu high tea wordt geserveerd, draaien om het pand weer te verlaten.

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • De nieuwe omgevingswet

  november 2017

  De invoering van de omgevingswet is recent uitgesteld. Maar, uitstel betekent natuurlijk geen afstel. In 2021 wordt deze nieuwe wet van kracht. Reden genoeg voor de dames van Pels Rijcken en Droogleever Fortuyn om ons mee te nemen in een vogelvlucht door de omgevingswet. Wat zijn de belangrijkste instrumenten? Wat wijzigt er allemaal? En wat kunnen jullie nu al doen? Het was een informatieve en interactieve bijeenkomst, dank aan Frederieke Guljé van Pels Rijcken voor het organiseren. We sloten de avond af met een gezellig diner bij de nieuwe Jamie's.

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Be a Binck bijeenkomst

  oktober 2017

  De Binckhorst verandert in rap tempo van bedrijventerrein naar comfortabele woonplek. In enkele jaren zullen er zo’n 5.000 nieuwe woningen worden gebouwd. Binck Eiland wordt het eerste gebied op de Binckhorst waar gewoond kan worden. Het markante kantoorgebouw van 9 verdiepingen aan de Binckhorstlaan wordt getransformeerd tot een prachtig en ultramodern Haags appartementengebouw. En het Binck Eiland is uitgeroepen tot het 'Beste toekomstige woningbouwproject in Den Haag! Tijdens deze bijeenkomst waren wij te gast bij Local. Waar wij een rondleiding kregen van Local door Binck Eiland. Het is ruig, industrieel, rauw & lekker Haags. Dank Sander Geurtsen en Wouter Loomans voor de gastvrijheid. De avond sloten we af bij het nieuwe geopende Binck Rooftop Bar & Restaurant.

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Algemene Leden Vergadering

  september 2017

  Tijdens de ALV van 14 september 2017 legde het bestuur 2016-2017 verantwoording af over het afgelopen bestuursjaar en presenteerde het bestuur 2017-2018 een tipje van de sluier van haar plannen voor het komende jaar. Tijdens de ALV vond ook de bestuurswissel plaats. Edwin Blom, Lita Kalle en Hélène Schepens hebben het JOH bestuur na respectievelijk één en twee enthousiaste jaren verlaten. Karin van Dijk, Joris Burggraaff en Maarten Thewissen nemen plaats in het nieuwe bestuur.

  • Foto bijeenkomst
 • JO-NL event

  juni 2017

  Op 30 juni 2017 was het eerste JO-NL seminar een feit. JO-NL is de verbindende vereniging van elf actieve en groeiende regionale beroepsverenigingen voor 515 jonge professionele vastgoedspecialisten, verspreid door heel Nederland. De leden vertegenwoordigen een breed scala aan beroepen en bedrijven; van gemeenten en corporaties, adviesbureaus, makelaars, ontwikkelaars, aannemers, tot beleggers en beheerders. Het thema van het seminar was 'Contradictions', dat werd mooi geïntroduceerd en geïllustreerd door Arjen Lubach, die als keynote speaker optrad. Tegenstrijdigheden zien we dagelijks in onze vastgoedwereld. We zijn op zoek naar nieuwe verdienmodellen, maar vervallen regelmatig nog in oud gedrag. We vinden het belangrijk de bestaande voorraad te transformeren, maar hechten veel waarde aan de baten en het comfort van nieuwbouw. We zoeken oplossingen voor krimpgebieden, maar wonen en bouwen graag in de stad. Tijd dus om hier eens nader op in te gaan. Zijn deze zaken echt zo tegenstrijdig? Zie ook: http://www.jonlseminar.nl/

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Workshop op de Scheveningse Pier

  juni 2017

  De zomerbijeenkomst vond plaats op de Pier van Scheveningen, die in 2014 gekocht is door Kondor Wessels Vastgoed. Samen met de leden van de HVK en onder leiding van Niels de Vries Humèl (De Mannen van Schuim) werd er gebrainstormd over 'de groene stadsentree' van Den Haag (zone A12/Centraal Station/Malieveld). Natuurlijk mocht ook een ritje in het reuzenrad niet ontbreken!

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Provada

  mei 2017

  Ook tijdens de Provada 2017 was JOH goed vertegenwoordigd. Er waren dit jaar drie officiële netwerkactiviteiten waar we aan deelnamen: het Haags ontbijt georganiseerd door de metropoolregio Rotterdam Den Haag, een JO-NL borrel gesponsord en georganiseerd op de stand van Lidl en de traditionele JOH/HVK borrel gesponsord door VolkerWessels.

 • Studiereis New York

  mei 2017

  In navolging op studiereizen naar Kopenhagen, Madrid en Warschau organiseerden we dit jaar voor het 10-jarig jubileum van de JOH een studiereis naar New York! Samen met de Haagse Vastgoedkring vertrokken we voor een lang weekend vol inhoudelijke en minder inhoudelijke activiteiten naar de Big Apple. Bijeenkomsten bij de gemeente, de Metropolitan Transit Authority en architectenbureau BIG in combinatie met een fantastische borrel op het dak van het Gansevoort Hotel maakten het een onvergetelijke lustrumreis.

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Interactieve Sessie: Organize for the Future (powered by Fakton)

  mei 2017

  De JOH bijeenkomst van mei stond in het teken van innovaties in de vastgoedwereld. JOH-er Karin van Dijk nam ons samen met Oscar van Opstal, associate partner bij Fakton, mee in de vertaling van impactvolle ontwikkelingen naar de real estate business van (over) morgen. Fakton ziet dat technologische ontwikkelingen een grote impact hebben op onze maatschappij, de mens, de stad en het vastgoed. De exponentiële groei veroorzaakt een groei van innovaties en vraagt om wendbaarheid van de organisatie. De JOH'ers ging deze avond met elkaar in gesprek over de impact van innovaties op het vastgoed en mogelijke bedreigingen en nieuw kansen. Wat is bijvoorbeeld de impact van digitalisering? En hoe veranderen onze steden door zelfrijdende auto's, wat betekent dit voor het straatbeeld, het woon-werkverkeer, de parkeerinkomsten/ parkeerboetes of de parkeernorm bij nieuwe ontwikkelingen?

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Projectbezoek Poort Centraal

  april 2017

  Op 13 april 2017 bezochten we het voormalige Ministerie van VROM. Het pand aan de Rijnstraat 8 is in de jaren tachtig ontworpen door Jan Hoogstad. Om te voldoen aan het nieuwe werken, de huidige eisen op het gebied van duurzaamheid en beveiliging, was het pand toe aan een grondige renovatie. De vernieuwde Rijnstraat 8 maakt deel uit van het nieuwe Masterplan kantoorhuisvesting Den Haag. In dit plan ligt de nadruk op een efficiënte en effectieve Rijksoverheid, waarbij er met een andere blik naar rijkshuisvesting wordt gekeken. Rijnstraat 8 wordt dan ook een flexibel rijkskantoor. Niet specifiek verbouwd voor één rijksdienst maar geschikt voor meerdere organisaties. Na een aanbestedingsprocedure heeft het Rijksvastgoedbedrijf met PoortCentraal bv - een consortium bestaande uit BAM, ISS en OMA - een integraal DBFMO-contract gesloten.

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Avontuurlijk & stoer: Vliegkamp Valkenburg!

  maart 2017

  Op 9 maart bezocht JOH o.l.v. Marcel Versteeg (Akro Consult) en Maarten van Groeningen (RVB) Vliegkamp Valkenburg. Wat een inspirerende bijeenkomst! En wat een opgave; 360 hectare transformeren voor onder meer de realisatie van 5.000 woningen! Aan JOH de vraag mee te denken over de transformatie van het bestaande vastgoed op het terrein. Na een rondleiding en een hapje eten in de theater hangaar waren we er helemaal klaar voor. Conclusie: het bestaande vastgoed heeft veel potentieel voor placemaking, waarbij de avontuurlijke en stoere uitstraling van de locatie verder uitgenut kunnen worden. Ook zijn er veel kansen voor innovaties op het gebied van duurzaamheid. Heel benieuwd hoe het terrein er in 2050 uit ziet!

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Uitvaartcentrum Ockenburgh Den Haag

  februari 2017

  Op uitnodiging van KOW bezocht JOH op 9 februari 2017 de bouw van uitvaartcentrum Ockenburgh in Den Haag. Aan de Ockenburgstraat wordt het bestaande rouwcentrum van CUVO gerevitaliseerd; met vervangende nieuwbouw van de aula en uitbreiding met een crematorium. Het casco is zo goed als gereed, waarna het interieur van het centrum zal worden afgebouwd en ingericht naar een ontwerp van Blink Architecten.

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • De Pathologie Leiden

  januari 2017

  Op 5 minuten loopafstand van het centraal station in Leiden wordt een voormalig universiteitsterrein omgevormd tot een woongebied gelegen in een park. JOH is welkom bij gebouw De Pathologie. De bijna 100 jaar oude Pathologie wordt getransformeerd naar 125 woningen in de (vrije) huursector en horeca ruimte. Dit betekent wonen in loft-woningen met karakter. JOH’er en ontwikkelaar Jos van Boxtel nam ons namens Coen Hagedoorn Bouwgroep mee op ontdekkingstocht door de verbouwing. Hierbij belichtte hij de uitdagingen en oplossingen van een grootschalige transformatie. In het bijzonder werd aandacht besteed aan het driedimensionaal -scannen, -modelleren, -ontwerpen en -uitvoeren in de bestaande bouw. JOH’er Joeri Elbers van Rotsvast gaf ons inzicht in de Leidse verhuurmarkt en in het bijzonder de verhuurstrategie voor De Pathologie.

 • Kerstdiner Capriole

  december 2016

  Het kerstdiner vond dit jaar plaats op een prachtige plek aan de Fokkerhaven in de Binckhorst. Het industriële pand (voorheen verffabriek), is in het kader van de herbestemming van de Binckhorst omgetoverd tot een restaurant met koffiebranderij, genaamd Capriole. De eigenaar van Capriole verzorgde voorafgaand aan het diner een rondleiding voor JOH.

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Parkeergarage Tournooiveld Den Haag

  november 2016

  Op donderdagavond 10 november 2016 bezocht JOH de in realisatie zijnde parkeergarage Tournooiveld, gelegen nabij het Lange Voorhout en de Hofvijver. Parkeergarage Tournooiveld is een ontwikkeling van de Ontwikkelcombinatie PTV, een samenwerking tussen (JOH partners) SENS Real Estate en Dura Vermeer Divisie Infra. De garage wordt sinds juli 2015 gebouwd door Dura Vermeer Beton- en Waterbouw. Interparking Nederland is de toekomstige eigenaar van de garage. De eerste plannen voor deze 3-laagse ondergrondse parkeergarage, welke plaats biedt aan 320 auto’s, dateren alweer van 2010. Vanaf dat moment zijn de plannen verder vormgegeven in samenwerking met een groot aantal belanghebbenden, waaronder de Koninklijke Schouwburg, het Haagsch Historisch museum en andere culturele instellingen en horecagelegenheden. De toekomstige exploitatie van de parkeergarage is in handen van Interparking. Op het project gaan de afrondende werkzaamheden in rap tempo. Zowel boven- als ondergronds wordt gelijktijdig toegewerkt naar de oplevering van de garage begin 2017. Gert Jan Smit van SENS Real Estate en Sylvester Pastoor van Dura Vermeer Divisie Infra verzorgden de presentatie en rondleiding door de garage voor JOH. Na afloop van de rondleiding genoten we van een heerlijk diner bij Instock. Instock opende op 29 juli 2016 haar deuren aan het Buitenhof. Met haar concept zet Instock voedselverspilling op de kaart door culinaire gerechten te serveren met producten, die normaal gesproken het bord niet halen.

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Algemene Leden Vergadering

  oktober 2016

  Tijdens de ALV van 13 oktober 2016 legde het bestuur 2015-2016 verantwoording af over het afgelopen bestuursjaar en presenteerde het bestuur 2016-2017 een tipje van de sluier van haar plannen voor het komende jaar. Tijdens de ALV vond ook de bestuurswissel plaats. Jos van Boxtel heeft het JOH bestuur na twee enthousiaste jaren verlaten. Edwin Blom neemt het stokje van hem over. Lita Kalle en Hélène Schepens blijven nog een jaartje aan.

  • Foto bijeenkomst
 • 10 jarig jubileum JOH!

  september 2016

  Op 11 september 2016 bestond JOH alweer 10 jaar. Een goede reden voor een nazomers feestje. Het jubileum strandfeest werd druk bezocht en was een groot succes. Onder het genot van een BBQ en een drankje werd er weer flink genetwerkt. Uiteraard waren ook de leden van het eerste uur (HVK) van de partij.

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • JOCup

  juli 2016

  Wat een race! De zeecup heeft donderdag 14 juli de trossen los gegooid. De JOH en HVK hebben gestreden om de cup. De Silver lion heeft met 6 seconde verschil gewonnen van de Ramses. Gevolgd door de twee SCA boten. Wind, zon, golven en spectakel!

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Provada bijeenkomst

  juni 2016

  ...

 • Studiereis Warschau

  mei 2016

  Op 26 mei 2016 vond de gecombineerde driedaagse studiereis van JOH en HVK plaats. Bestemming was Warschau. Tijdens deze wederom onvergetelijke studiereis hebben we veel geleerd van de heftige geschiedenis van Polen en de stad Warschau, presentaties bijgewoond over de stedenbouwkundige opzet van de stad (Tomasz Slawinski) en de handelsbetrekkingen met Nederland (Netherlands - Polish Chamber of Commerce), het winkelcentrum Zlote Tarasy (CBRE en Cushman & Wakefield) bezocht, de Nederlandse ambassade, het Joods museum en de stad op de fiets verkend. Tussen de bedrijven van het drukke programma door was er voldoende tijd om met de vakgenoten te netwerken onder het genot van een (Pools) hapje en drankje.

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Het kleine belastingkantoor (KOW en Geste Groep)

  mei 2016

  Een gaaf project op een beeldbepalende locatie: transformatie en uitbreiding van het voormalig "kleine belastingkantoor" direct tegenover de hoofdingang van Holland Spoor. Het gebouw wordt geschikt gemaakt voor 156 appartementen. Na jarenlange leegstand en vervallen panden in de omgeving herken je dit entreegebied van Den Haag (nu al) niet meer terug. Wat heeft de doorslag gegeven om nu het project te realiseren? Vanwaar de focus op dit gebied? Andrea Stevers van de Geste Groep gaf haar visie op het project en het gebied. Geste Groep is in Den Haag één van de grotere woning en BOG verhuurder. Bekende projecten zijn onder andere de Stationsstraat en de Haagse Bluf. KOW (Sebastiaan Jansen en Dennis Voskuil) presenteerde het ontwerp, waarna aannemer Van Zanten een rondleiding door het gebouw heeft gegeven. Meer info over het project is te vinden op de website van KOW: http://www.kow.nl/?project=transformatie-stationsplein-1-den-haag . KOW is de architect van de transformatie. Onlangs is KOW verhuist naar een industrieel "loft achtig" penthouse in Bink36.

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Verbouwd Mauritshuis

  april 2016

  Na een verbouwing van twee jaar opende het Mauritshuis op 27 juni 2014 opnieuw zijn deuren voor het publiek. De hoogste tijd voor een bezoek door JOH dus! Het vernieuwde Mauritshuis is verdubbelt in oppervlak door een ondergrondse uitbreiding naar het gebouw aan de overkant van de straat, het voormalige hoekpand van Sociëteit de Witte, voortaan de Royal Dutch Shell Vleugel. De uitstraling en de huiselijke sfeer van het Mauritshuis zijn door het ontwerp van Hans van Heeswijk architecten behouden gebleven. Een grote verandering is de verplaatsing van de hoofdingang naar het voorplein, waarbij bezoekers met de trap of glazen lift afdalen naar de foyer. Octatube uit Delft heeft de engineering, constructieve berekeningen en de montage van de glazen lift op het voorplein van het Mauritshuis verzorgd. Het ontwerp is van Hans van Heeswijk architecten. Op 14 april 2016 kreeg JOH een rondleiding door het Mauritshuis, waarin de hoogtepunten van de collectie aan de orde kwamen en er kort stilgestaan werd bij de veranderingen in het museum sinds de verbouwing. Aansluitend aan de rondleiding gaf Wouter van der Sluis, projectleider en constructeur bij Octatube, een presentatie over de glazen lift, ofwel ‘het rietje’ van Hans van Heeswijk.

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Duurzaamheid, waar zijn we nou eigenlijk mee bezig?

  maart 2016

  Tijdens deze bijeenkomst heeft het adviesbureau ZRi uit Den Haag, gespecialiseerd op het gebied van bouwproces en bouwtechniek, JOH op een interactieve manier kennis laten maken met het onderwerp duurzaamheid. Hierbij stond de vraag centraal waar we nou eigenlijk met zijn alleen mee bezig zijn, vanuit de vastgoedsector bezien. Duurzaamheid is een heel breed begrip, waar vanuit elk vakgebied met een ander perspectief naar gekeken wordt en wat binnen elk vakgebied een andere betekenis heeft. Het argument om wel of niet met duurzaamheid bezig te zijn ligt voor iedere organisatie weer anders. In de bijeenkomst is gesproken over de nut en noodzaak van duurzame gebouwen in Nederland en de toekomst van duurzaamheid. Verder heeft ZRi een toelichting gegeven op de verschillende methodieken die beschikbaar zijn om een gebouw duurzaam te certificeren, hoe dit op relatief eenvoudige wijze kan worden gerealiseerd en de voordelen die hiermee behaald kunnen, zowel voor de gebruikers als voor de eigenaren. Door middel van twee praktijkvoorbeelden is de eerder op de avond opgedane theorie en kennis toegepast op een woningbouw- en utiliteitsbouwcase, waarbij we met elkaar op zoek zijn gegaan naar het meest optimale duurzaamheidsconcept voor het desbetreffende gebouw. Op deze manier werden de verschillende vastgoed vakgebieden in de gelegenheid gesteld om hun kennis over duurzaamheid op te frissen en elkaar te stimuleren om te komen tot resultaten die in de praktijk ingezet kunnen worden.

 • Het COA en de huisvestingsopgave voor vluchtelingen

  februari 2016

  Na een daverende nieuwjaarsborrel gaan we komende bijeenkomst wat meer de inhoud in! Samen met de HVK gaan we in discussie over de grote stroom vluchtelingen die op ons af komt en hoe dat van invloed is op de huisvesting en de druk op de woningmarkt. Onze eigen Walter van den Bergh (HVK) gaat een presentatie geven over de huisvestingsportefeuille van het COA, de opgave voor 2016 en verder, het politiek-bestuurlijke speelveld en de maatschappelijke onrust op lokaal, nationaal en europees niveau. De JOH en VKH worden uitgedaagd om mee te denken hoe het COA de verwachte groei naar 92.000 opvangplekken (bijna een verdubbeling van de huidige portefeuille) kan organiseren.

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Nieuwjaarsborrel & bezoek Sigma locatie

  januari 2016

  Na een goed kerstdiner in december bij het Kurhaus in Scheveningen, zijn we in volle vaart begonnen met 2016. We starten het JOH jaar goed met een nieuwjaarsborrel bij Kompaan. Met voorafgaand een bezoek aan de Sigma locatie in Den Haag. Op de plek van het oude Sigmakantoor naast de Haagse Toren, ook wel Strijkijzer genoemd bouwt Stebru 303 studenten units, 153 starterswoningen, 1400 m2 commerciële ruimten en een parkeergarage. Het nieuwe gebouw bestaat uit drie delen. Er verrijst een toren van 75,5 meter hoog, een bouwdeel van 51,5 meter aan het Stationsplein en er komt lagere bebouwing langs het spoor van ongeveer 20 meter hoog. Ook komt er ruimte voor horeca en winkels en voldoende ruimte voor het parkeren van auto’s en fietsen. Stebru ontwikkeld deze locatie in samenwerking met Bouwfonds IM en de Gemeente Den Haag. Het bezoek werd gevolgd door de nieuwjaarsborrel bij Kompaan. Kompaan bier maakt speciaal bieren en is de afgelopen sterk gegroeid. Door crowdfunding is het gelukt om een proeflokaal te realiseren op de Binckhorst. Een industriële hal, inrichting met zeecontainers en goed bier. Perfect voor onze nieuwjaarsborrel!

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Kerstdiner en achter de schermen bij het Kurhaus

  december 2015

  Het kerstdiner van het JOH is traditiegetrouw op een bijzondere locatie. Gewoon bijzonder goed eten, en bijpraten over de (persoonlijke) doelen voor 2016 en de gerealiseerde projecten in 2015. Dit jaar weer een zeer bijzondere locatie: het iedereen bekende Kurhaus! Na een turbulent jaar in 2014 (het Kurhaus ging failliet) en een jaar wederopbouw is het nieuwe restaurant "Waves at the Kurhaus" onze plek voor het kerstdiner van de JOH. Bijzonder is dat het diner is gestart met een korte rondleiding door het Kurhaus. Zo is de enorme kapconstructie tussen het glazen plafond van de Kurzaal en het dak indrukwekkend. Een kijkje in de wereld waar de hotelgast van het Kurhaus niet komt.

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Workshop leefstijl gericht ontwikkelen

  november 2015

  Hoe laat jij een ruimtelijke ontwikkeling aansluiten op de wensen van de gebruikers? Welke waarden zijn hierbij belangrijk en hoe speel je hier op in? Waterpas heeft een introductie gegeven over hoe leefstijl gericht ontwikkelen bijdraagt aan het maken van de juiste keuzes in een ontwikkelproces. Waterpas is betrokken bij de ontwikkeling van de Uithofslaan in Den haag. Een zeer interactieve JOH bijeenkomst met centraal de methodiek waarbij de behoefte van de gebruiker voorop staat.

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Laakhaven West

  oktober 2015

  Tijdens de Algemene Leden Vergadering heeft het nieuwe bestuur de plannen voor komend jaar bekend gemaakt. Rode draad is het thema “groei”. Voor de eerste bijeenkomst hebben we een zeer interessant gebied uitgekozen waar veel gaat veranderen: Laakhavens West. We gaan hier kijken naar de groei van een moderne stadswijk. En hier gebeurt meer dan je verwacht! Laakhaven West is één van de grotere nieuwbouwprojecten van Den Haag. Er wordt onder andere ruimte geboden aan goedkope, middeldure en dure grondgebonden woningen in particulier opdrachtgeverschap, appartementen in collectief particulier opdrachtgeverschap, sociale huurwoningen, woonwerkeenheden, kleinschalige bedrijfseenheden, een evenementenlocatie, een short stay voorziening gericht op arbeidsmigranten en het hergebruik van cultureel erfgoed. De Gemeente geeft in dit gebied kavels uit aan particulieren. Laakhaven West biedt daarmee een plek voor avontuurlijke, creatieve en vooral ondernemende mensen. Een inspirerende en diverse omgeving voor pioniers die houden van het wonen en leven in de stad en hier de ruimte krijgen om hun dromen te kunnen verwezenlijken.

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Algemene Leden Vergadering

  september 2015

  Tijdens de ALV nemen we het afgelopen jaar met je door. Daarnaast stellen we het nieuwe bestuur van 2015-2016 aan je voor. Deze zal jullie meenemen met de plannen voor komend bestuursjaar. Aansluitend is er uiteraard een diner.

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • JoCUP

  juli 2015

  Dit jaar breken we met de traditionele invulling van de JOCUP. Dit jaar dus geen golf! We hebben met ongeveer 7 boten gestreden om de JOCUP, niet op de grasmat maar op het water! De bijeenkomst wordt georganiseerd door de JOH en de HVK. Uiteraard afgesloten met een barbeque.

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Studiereis Kopenhagen

  juni 2015

  In navolging van de reizen naar Istanbul, Valencia, Berlijn en Madrid, is de studiereis dit jaar naar Kopenhagen gegaan. Georganiseerd met de leden van de Haagse Vastgoed Kring. Een mooie en informatieve trip naar deze prachtige vestigingsstad.

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Provada '15

  juni 2015

  JOH was aanwezig bij het Haags Vastgoed Ontbijt. Daarnaast zijn onze leden uitgenodigd voor twee borrels georganiseerd door de Haagse Vastgoed Kring (HVK) en de andere Jong Onroerendgoed organisaties.

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Varend door de architectuurgeschiedenis

  mei 2015

  De meeste project bezoeken van de JOH gaan over nieuwe Haagse ontwikkelingen. Het is echter altijd goed om te kijken wat er is gebouwd in de geschiedenis. En wat is er mooier dan deze geschiedenis te zien vanaf het water? Met een stadsgids van De Ooievaart, gespecialiseerd in de Haagse architectuurgeschiedenis zijn we de grachten rond gevaren. De vaartocht is afgesloten met een diner bij Little Vie.

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • JOH denkt over toekomst Den Haag

  april 2015

  Na een geslaagde sessie op de Scheveningse Pier in Maart, ook in April een bijzondere bijeenkomst! JOH en HVK (naJOH) gaan namelijk nadenken over de toekomst van Den Haag! Nieuw Centrum, Internationale Zone, Binkhorst: we kennen allemaal de grote Haagse projecten van de afgelopen 20 jaar. Waar moet Den haag zich de komende jaren op richten? De HVK en JOH zetten hun denkkracht in en pitchen hun ideeën bij de decision makers van de gemeente Den haag: Boudewijn Revis (wethouder), Erik Pasveer (hoofd stedenbouw), Henk Harms (directeur DSO) en Max Jelenieuwski (gebiedsmanager).

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Scheveningen - De Pier

  maart 2015

  De volgende sessie (12 maart) van de JOH wordt een bijzondere: zowel de opzet als de locatie! Om de bekendheid van JOH onder Haagse bedrijven te vergroten, organiseren we een "open" JOH bijeenkomst. Ook de locatie is zoals gezegd een bijzondere! Iedereen kent het, (bijna) niemand is er recent geweest en er gaat de komende tijd veel veranderen: De Pier in Scheveningen! Er zullen meerdere sprekers komen uit diverse hoeken.

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • "The Student Hotel"

  november 2014

  Den Haag wordt steeds meer een studentenstad. Deze maand ben je welkom voor een rondleiding door en een presentatie over het pas opgeleverde studentenhotel aan de Hoefkade. Studenten kunnen er tijdelijk een kamer huren. HVE architecten ontwierp het plan voor de herbestemming van het voormalige Van Limburg Stirum Huis. Ook in de verhuur een succes. Vanaf september open en nu al geheel verhuurd!

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • "Rijksvastgoed in de uitverkoop"

  oktober 2014

  Het is uitverkoop bij het rijk! Op zoek naar een bijzonder gebouw op een toplocatie in Den Haag? Tussen nu en 2017 brengt het Rijk een groot aantal panden met unieke ontwikkelkansen op de markt. Het aanbod is gevarieerd in omvang, ligging, type en monumentstatus. Van bunker tot en met de Aponrots (Ministerie van Buitenlandse Zaken) van ruim 83.000 m2. Farid Azarkan verteld ons over het proces van de verkoop. Farid Azarkan is directeur Transacties en Ontwikkeling at Rijksvastgoedbedrijf. Hoe kunnen de gebouwen zoveel mogelijk bijdragen aan de kwaliteit van de stad? Hoe wordt voorkomen dat de uitverkoop een onuitwisbare impact gaat hebben op de Haagse kantorenmarkt? Welke kansen liggen er voor ons te wachten? Genoeg vragen voor een goede discussie over de toekomst van de Haagse kantorenmarkt. Locatie: Ministerie van Financiën

  • Foto bijeenkomst
 • Bestuurswissel en Algemene Leden Vergadering

  september 2014

  Op 11 september is JOH voorzien van een nieuw bestuur. Bart Snijders en Robert Steenbrugge zijn door de leden bedankt voor hun inzet en enthousiasme. Gert Jan Smit zal ook gedurende komend jaar de voorzittershamer in handen hebben. Barbara Maltha - Koppelman zal zich als penningmeester richten op de financiën en Jos van Boxtel zal het secretariaat op zich nemen. Tijdens de Algemene Leden vergadering zijn de ambities van het bestuur gedeeld met de leden. De avond is afgesloten met de verse vis van Catch by Simonis in Scheveningen.

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Zomerevent Golf & BBQ

  juli 2014

  Het JOH-vastgoedjaar nadert alweer het einde. Na vele avonden vol inhoud en gezelligheid en het Spaanse uitje van afgelopen maand, is het de hoogste tijd voor de traditionele afsluiting: Golf en BBQ. Dit jaarlijkse event, dit keer samen met de NA-JOH, is interessant voor de pro’s onder ons maar juist ook voor de beginners. Wat is er leuker dan iets nieuws onder de knie krijgen terwijl je in goed gezelschap verkeerd? De clinic biedt hiervoor een prima platform. TIJDEN 15:30 uur Ontvangst voor wedstrijd spelers 16:15 uur Start op de Championship Course 16:30 uur Start 2½-uurs Clinic (het eerste uur op de drivingrange, het tweede uur op de putting- en chippinggreen, aansluitend spelen van een of twee holes op de par3 Challenge Course) 19:00 uur Borrel met BBQ ter afsluiting van een mooi vastgoedjaar 24:00 uur Verwacht einde LOCATIE Abtsrechtseweg 1, Schipluiden (naast A4 – verkeersplein Kruithuisweg Delft) Wanneer je niet in de gelegenheid bent het golfevent mee te maken nodigen we je van harte uit om 19.00uur aan te sluiten voor de BBQ. Uiteraard is er de mogelijkheid een introducee mee te nemen. Een prachtig moment om mensen kennis te laten maken met de veelzijdigheid van de JOH. Kortom: dit wil je helemaal niet missen! We hopen op een grote opkomst en een sportieve en gezellige avond!

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Excursie Madrid

  juli 2014

  Excursie Madrid, gezamenlijk met de NaJOH in Madrid. Met bezoeken aan CBRE, Municidad Madrid, Matadero, Madrid Business District en Carabanchel Social Housing.

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
 • Eurojust Den Haag

  maart 2014

  De bijeenkomst van maart is een gezamenlijke bijeenkomst van de JOH en de NAJOH inzake Eurojust. Eurojust ondersteunt sinds 2003 de samenwerking tussen de gerechtelijke autoriteiten in de hele EU in de strijd tegen grensoverschrijdende zware criminaliteit.

  • Foto bijeenkomst
 • De Tuin van Noord | Rotterdam

  februari 2014

  Zoals in de jaarvergadering al aangekondigd organiseren we dit jaar één bijeenkomst buiten de grenzen van Haaglanden. De Tuin van Noord in Rotterdam is een transformatie van een gevangenis met een zeer multidisciplinair programma. Voldoende inspiratie voor ons allen!

  • Foto bijeenkomst
 • Nieuwjaarsborrel

  januari 2014

  Start van het nieuwe vastgoedjaar 2014

  • Foto bijeenkomst
 • Kerstdiner in het Strijkijzer

  december 2013

  Beschrijving.

 • Bob Custers over de Markies

  november 2013

  Bechrijving.

 • Max Jeleniewski over ontwikkelingen in Den Haag

  oktober 2013

  Beschrijving.

 • Bezoek Spaces Den Haag

  maart 2013

  Na ontvangst met een kleine borrel zal Martijn Roordink van Spaces ons iets vertellen over het concept van de kantoorhuisvesting. Daarna krijgen we een rondleiding door het gebouw.

  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst
  • Foto bijeenkomst